Om mig

Om mig:

Jag heter Niclas Bågenheim och bor i Kristianstad sedan 2002. Jag kommer ursprungligen från Karlsborg i Västergötland, men hamnade sedan i Malmö, Svedala, Furulund, med korta strandhugg på Cypern och Frankrike, men verkar nu ha fastnat här!

Jobbar på kommunen och har fotograferingen som min huvudsakliga bisyssla, efter familjen förstås!

Jag har fotograferat sedan åttonde klass, gått fotolinjen på gymnasiet (Värnhemsskolan), jobbat i fotobutik(A-laget foto&optik) och assisterat en del fotografer. Hållit igång fotograferandet sedan dess och har de senaste ca tio åren försökt ta det lite mer på allvar. Tar lite uppdrag i mån av möjlighet och lust. För utan lust blir det inga bra bilder:-)

Jag utger mig inte för att vara proffs, utan håller gärna min fotografering som ett livslångt intresse som gagnar både mig själv och andra. Om jag kan behålla glädjen och dessutom fotografera människor som gillar det, så kommer bilderna bli bättre och alla nöjda. Vad gäller utrustningen, så är det min övertygelse att det kvittar vilket märke man använder, eller hur mycket det kostar. Huvudsaken att man har den tekniska möjligheten att förverkliga det som den verkligt fantastiska hjärnan kan uppbringa!

 

Det enda egentligt jobbiga med fotografering är att det finns de som finner det jobbigt att hamna på bild. Det kan säkert bero på många olika saker, men jag försöker ha med det i bakhuvudet och anpassar mig därvid. Förhoppningsvis har jag kanske fått någon att vänja sig.

"Foton är min skärmdump av verkligheten, vilket inte är så dumt med mitt minne"

Niclas Bågenheim

Copyright 2017